VanVelzen boeken

Interesse?

Prijsindicatie: €15.000 - €20.000


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

(Roel) VanVelzen is in 2006 voor het eerst te horen met zijn debuutsingle ‘Baby Get Higher’. De pianist / zanger maakt een bliksemstart met optredens in DWDD en als in maart 2007 zijn debuutalbum uitkomt, prijkt het bovenaan de charts. Nu – 5 albums, 21 singles, diverse awards (waaronder een Gouden Harp), 6 club- en theatertours en honderden optredens verder – is hij niet meer weg te denken van radio, televisie, en festivalpodia.

 

Samen met zijn band staat hij garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen vóór, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie. Zo was hij in 2018 te zien bij Vrienden van Amstel, in het Holland Heineken huis en speelde hij met Leo Blokhuis veertig theatervoorstellingen over hun gezamenlijke liefde voor Queen.

 

Daarna deed Roel bewust een stapje terug; een time-out van tv-optredens en componeren.

 

Er speelde zó veel tegelijk. Mijn vader was overleden, en niet veel later belandde Marloes en ik een relatiecrisis. Qua liedjes schrijven zat ik een tijdje compleet op slot. Pas toen we in therapie gingen, en we met iemand over onze relatie gingen praten kon ik er ook weer over schrijven. Het werkte therapeutisch, ik kon de verdrietige en verwarrende tijd van me afschrijven.

 

Nadat ik eerst een stuk of tien zware liedjes had geschreven dacht ik: zo, dat is klaar. Nu heb ik zin om iets met een beat te maken! Een complete nieuwe aanpak voor mij, om niet met een piano of gitaar beginnen. Het voelde alsof de zon doorbrak, als een enorme bevrijding. Er werd nog ergens een oude synthesizers gepakt, en een uur later was Opposite Lover af’.

 

In 2018 en 2019 speelde Roel en zijn band o.a. op Vrienden van Amstel Live, deden ze een uitverkochte theatertour met Leo Blokhuis die eindigde in Carré en waren ze de huisband in het Holland Heineken Huis bij de Olympische spelen. Naar aanleiding van zijn scheiding maakte Roel eind 2019 in samenwerking met LINDA. de succesvolle podcast serie Roels Sofasessies, waarin hij andere bekende Nederlanders om tips vraagt én muziek met ze maakt.

 

Opposite Lover klinkt anders dan alles wat VanVelzen tot nu toe heeft uitgebracht, en dat komt zowel door de compositie als door de productie. Roel schreef de song met muziekvrienden Peter Kvint (schreef o.a. Love Song en produceerde Andreas Johnson) en Martijn Konijnenburg (schreef Leaf’s ‘Wonderwoman’ en Kygo’s ‘Firestone’). De productie werd gedaan door Christian ‘Krada’ Kalla, die eerder werkte met Drake, Alicia Keys en Kendrick Lamar.

 

Wie naar Opposite Lover luistert, hoort een nieuw geluid. VanVelzen lijkt zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden. 


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Wist je dat...

Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

2012 Cross Your Heart 61
2012 Sing Sing Sing 30
2011 Too Good To Lose 45
2010 Broken Tonight (ft. VanVelzen) 53
2010 Take Me In 68
2009 On My Way 11
2009 Love Song 9
2008 When Summer Ends 6
2007 Burn 14
2007 Shine A Little Light 72
2006 Baby Get Higher 26

Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Video's

Interesse?

Prijsindicatie: €15.000 - €20.000


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons