Waylon boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Het vergde twee jaar, vijf studio's en drie landen, maar Waylon's tweede album is eindelijk een feit. 'After All' draagt elf tracks, stuk voor stuk een ode aan de liefde. Verwacht geen met kaarslicht beschenen liedjes die druipen van de suikerstroop en roze bellenblaas, want "Liefde zet alle emoties op scherp, de goede én de slechte", aldus Waylon. "Daarom is het ook zo'n mooi thema om over te zingen. Het gevaar loert dat je vervalt in clichés, maar de nummers op dit album kloppen. Je moet namelijk eerst geleefd hebben, gevallen en weer opgestaan zijn, en die ene persoon hebben ontmoet, om de kern te kunnen raken. Om te weten dat die hele rit aan emoties zowel bizar, fantastisch en tegenstrijdig is."

En die tour d'amour omvat meer dan Waylon's hartzaken alleen. Het is ook tekenend geweest voor de manier waarop 'After All' tot stand is gekomen.

Het productieproces start in de Londense Kensaltown Studios, waar in 2009 ook 'Wicked Ways' is opgenomen. "Ik dacht: never change a winning team. En hoewel de muziek en teksten wel kwamen, twijfelde ik aan de sound. Ik wilde geen verlengde maken van mijn debuutalbum. Ik wilde meer." Hij probeert het vervolgens met zijn jeugdhelden van de countryband Big House in Bakersfield, Californië. Ook hier: wel de klik, maar niet het resultaat wat hij zoekt. Waylon besluit nogmaals naar Londen te gaan, nu naar een andere producent. Alles en iedereen staat klaar, als opeens een dag voor vertrek muzieklegende Steve Jordan belt: "Die man heeft met alle groten op aarde gewerkt, dus als hij met je aan de slag wil, zeg je geen nee."

Maar na een maand proberen en ploeteren in New York keert Waylon gedesillusioneerd en in de war terug naar Nederland. "Deze keer was er juist geen connectie geweest, muzikaal noch spiritueel. Toen ik in maart weer thuis kwam zat ik er doorheen. Ik had geen zin meer in het album en ik wilde eigenlijk alles weggooien. Ik had het gevoel dat ik had gefaald." Met een flinke duw in de rug van zijn band, belanden ze uiteindelijk met z'n allen in een Volendamse studio, waar ze een paar weken eten, slapen, opnemen en vooral veel lachen. En dan vereist het nog een laatste trip naar Londen, naar de studio waar het hele proces begon, om het album recht te trekken. Het resultaat: After All.

Over die naam zegt Waylon: "'After All' verwijst enerzijds naar een nummer op het album, anderzijds vat het mijn gevoel van de afgelopen twee jaar samen. Wat heb ik meegenomen van alles wat er is gebeurd, wat heeft die hele reis mij gebracht?"

Met zijn nieuwe album 'After All' wil Waylon door op het pad dat hem de afgelopen twee jaar steeds de goede kant op heeft gebracht. Muziek maken, knallen, in zichzelf geloven en er heel hard voor werken. "Ik heb een duidelijk doel gekregen in mijn leven. Ik ben, hoe stom het ook klinkt om te zeggen, volwassen geworden. En dat betaalt zich uit: mensen komen tegenwoordig speciaal naar mij kijken omdat mijn muziek ze iets doet. Het is zo mooi als je ergens moet optreden, en ze hebben al een lach op hun gezicht voordat je een noot hebt gespeeld. Dat is fantastisch en bijzonder en hoop ik nog lang mee te maken."

Onlangs heeft Waylon een unieke prestatie geleverd door tweede de worden op het Eurovisie Songfestival van 2014. Hij deed dit samen met Ilse de Lange onder de gezamenlijke naam 'The Common Linnets'. De tweede plek is de beste prestatie van Nederland sinds 1975 waarmee de single ook meteen in 11 landen op nummer 1 binnenkwam op iTunes en nog eens in 23 andere Europese landen in de iTunes Top 10. Momenteel is Waylon druk bezig met nieuw materiaal en een nieuw album.

 

Na het succes op het Eurovisie Songfestival heeft Waylon zijn derde studio-album ‘Heaven After Midnight’ uitgebracht. Het album komt na zijn release meteen binnen op nummer 1 in de Album Top 100. ‘Heaven After Midnight’ is opgenomen in Nashville, de bakermat van de countrymuziek. De clip van leadsingle ‘Love Drunk’ is tevens in de Verenigde Staten opgenomen.


Wist je dat...
2016 Mis Je Zo Graag (Claudia de Breij & Waylon) 72
2014 Grasping Song 42
2014 Calm After The Storm (The Common Linnets) 1
2014 Love Drunk 68
2010 Happy Song 46
2009 Wicked Way 8
2009 Hey 64

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten