Wolter Kroes boeken

Interesse?

Prijsindicatie: Vanaf €5.950,-


Neem contact met ons op voor meer informatie

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

De muzikale carrière van zanger Wolter Kroes begint al op 5-jarige leeftijd als hij drumles krijgt. Op twintigjarige leeftijd wint hij als zanger een talentenjacht waardoor zijn leven voorgoed in het teken komt te staan van het zingen en wel op zoveel mogelijk plaatsen. Enkele jaren later krijgt Wolter zijn eerste platencontract aangeboden.

In 1995 breekt Wolter door met de single 'Laat me Los'. Het wordt zijn eerste superhit. Dit nummer staat op zijn eerste gelijknamige album. Een reeks van hits volgen waarvan enkele tot ware evergreens zijn uitgegroeid: ´Ik ben je Prooi‘, ´Ik heb de hele nacht liggen dromen' en ‘Wat een Heerlijke Dag'.

Bij grote tv-shows als De Staatsloterijshow, Barend en van Dorp, Koffietijd en De Postcode Loterijshow is Wolter een graag geziene gast. Ook blijft hij door het hele land optreden, tot wel 300 shows per jaar. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat Wolter met een eigen show al 5 keer in de Ahoy en 5 keer in de Heineken Music Hall voor een uitverkochte en uitzinnige zaal heeft opgetreden.
Eind 2007 verschijnt het duet ‘Donker om je heen', met legende André Hazes, afkomstig van het succesalbum ‘Samen met Dré'. De single behaalt de negende plek in de hitparades en Wolter zingt voor 50.000 Hazes liefhebbers in de Amsterdam Arena bij het concert ‘Samen met Dré'.

In mei 2008 komt Wolters 10de album uit: Echt Niet Normaal. Van dit album worden vier singles uitgebracht: Niet Normaal (#4), Donker om je Heen (#9), Viva Hollandia en de prachtige ballade Groener Gras. Met het EK voetbal als aanjager wordt Viva Hollandia een geweldig succes. Niet alleen behaald het liedje de eerste plaats in de hitlijsten, maar het wordt een ware klassieker -voor altijd in de harten van elke feestganger en Oranjefan. Een nieuwe mijlpaal voor deze prachtige rasartiest.

Aangekomen in 2009, en Wolter zit niet stil. Hij is nog steeds één van de meest geboekte artiesten en heeft een aantal mooie plannen voor de boeg: In het najaar een nieuwe CD waarvan begin Juni een eerste single verschijnt; ‘Sjalalala (Geniet van elke dag)' een zomersingle en kraker van jewelste, met een refrein dat iedereen zal meezingen en weer een lach op de gezichten zal brengen in een bewogen periode. Ook voor Wolter is het weer tijd voor een positief gevoel, na 6 maanden herstellen van een ernstige beenbreuk. Als artiest blijft Wolter groeien en dat wil hij bewijzen met zijn eerste theatertour die aftrapt in Caprera (3/9) en vanaf januari 2010 het hele land door gaat. Kaarten voor deze tour zijn verkrijgbaar via www.wolterkroes.nl.

 

In het najaar van 2016 kwam zijn album ‘Formidabel’ uit. Op dit album wordt hij begeleid door een volledig orkest en steekt hij grote klassiekers in een nieuw jasje, namelijk met een Nederlandse tekst. In 2019 vierde Wolter de prachtige mijlpaal van 30 jaar in het vak met een uitverkocht concert in Carré en aanvullend een groots concert in AFAS Live. Ook bracht hij zijn nieuwste album ‘We gaan nog even door’ uit.

 

Optreden doet Wolter Kroes graag en veel. Hij geeft jaarlijks tot wel 300 shows, door het hele land. Hij is al jaren een van de meest geboekte artiesten van het land met uitverkochte shows in o.a. Ahoy en de Heineken Music Hall (AFAS Live). Ook was hij al twee keer te zien met een eigen show in de Nederlandse theaters.


Wist je dat...
2014 Ik Ben Je Prooi (Uit Utopia) (& Isabelle) 1
2012 Ben Jij Ook Voor Nederland (Yes-R & Ernst Daniel Smid) 4
2012 Meer Dan Ooit 98
2011 Laat De Zomer In Je Hart 7
2011 Breken Van De Lijn (Wolter Kroes & Pearl) 7
2010 Viva Hollandia WK 2010 3
2009 Sjalalala (Geniet Van Elke Dag) 10

Video's

Interesse?

Prijsindicatie: Vanaf €5.950,-


Neem contact met ons op voor meer informatie

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Zoek artiesten