Albert West krijgt een monument in Rosmalen

Albert West krijgt een monument in Rosmalen

De zanger overleed in 2015, maar zijn vrienden zijn hem zeker nog niet vergeten. Toen Albert’s dochter Josine het idee van het kunstwerk hoorde, schoot ze vol. Ze is enorm trots, en vindt ook dat haar vader het echt verdient: “Hij deed altijd alles voor mensen, dus hoe mooi is het dat mensen ook nog iets voor hem willen doen?”

 

Albert West was volgens zijn dochter altijd met zijn vak bezig, maar ook met andere mensen. “Natuurlijk vind ik hem een heel goede artiest en hij kon heel goed zingen. Maar hij was ook heel lief. Hij vond iedereen leuk en is altijd zichzelf gebleven.” Zegt Josine.

 

Brigitte Vis kan dat ook bevestigen. Ze is de dochter van Jan Vis, die meer dan veertig jaar de manager was van Albert West. Zelf zit Brigitte al 34 jaar in de zaak, dankzij Albert: “Ik wilde verkoop van artiesten gaan doen. Maar mijn vader zag dat helemaal niet zitten. Er waren toen alleen mannen op kantoor, dus mijn vader zei: ‘Dat gaat niet gebeuren.' Maar Albert riep: ‘Dat kan ze makkelijk, gewoon laten doen!’ En we zijn samen de hele wereld over geweest.”

 

Morgen (vrijdag 2 september), op Albert’s verjaardag, zal het monument worden onthuld door Josine en Joke (de vrouw van Albert West), in het bijzijn van burgemeester Jack Mikkers. Het monument komt midden in zijn eigen dorp Rosmalen, bij partycentrum De Kentering.