Caribische invloeden op nieuwe album The Partysquad

Caribische invloeden op nieuwe album The Partysquad

Het geluid van de Caraïben staat centraal op het nieuwe album van The Partysquad. “De sound van de Caribische eilanden heeft ontzettend veel invloed gehad op de opkomst van de dance. Kijk naar bijvoorbeeld Hardwell, de nummer één dj van de wereld op het moment. Die komt dan wel uit Breda, maar in zijn sound hoor je de eilanden. Eén van de eerste dingen die hij maakte was compilatie-album Bubbling Beats. Veel Caribischer word het niet hoor,” aldus Ruben Fernhout, die het een logische stap vindt.

Het Nederlandse DJ-duo vindt dat het tijd word dat het Caribisch gebied de eer krijgt die het verdient. “Ik denk dat de invloed van Suriname en de Antillen een van de redenen is dat Nederland het internationaal zo enorm goed doet in de EDM, de Electronic Dance Music. Daar staan we niet altijd bij stil, omdat de eilandsound zo in onze cultuur zit. Voor ons, als artiesten uit multicultureel Amsterdam, is dat geluid van het Caribisch gebied daardoor altijd onderdeel geweest van wat we doen.”

In de afgelopen jaren heeft The Partysquad samengewerkt met internationale acts als M.I.A en Diplo. Voor het nieuwe album nodigden de DJ’s onder meer de Arubaanse producer Fellow en de Jamaicaanse dancehall muzikanten Mr. Vegas en Ce’Cile uit.

De nieuwe cd van The Partysquad, met de titel ‘The Highest Grade vol. 1: Carribean Kush’, werd vrijdag gepresenteerd op Aruba, waar dit weekend het Electric Festival plaatsvindt.