Douwe Bob legt Eurovisiesongfestival stil

Douwe Bob legt Eurovisiesongfestival stil


De kop is eraf voor Douwe Bob! De eerste repetitie zit erop en een paar shots van het optreden zijn op het wereldwijde web geknald.


In het filmpje legt Douwe Bob ook uit wat hij precies met het liedje wil zeggen. "We leven in zo'n hectische wereld. Neem af en toe wat gas terug en kijk om je heen naar wat echt belangrijk is", aldus de zanger.

Erg tevreden
Douwe Bob was 'erg te spreken' over zijn eerste repetitie voor het Eurovisiesongfestival. "We zijn heel erg tevreden en blij dat het uitpakt zoals gehoopt", zei een woordvoerder van de AVROTROS na afloop.

Klok en stilte
Eerder vandaag werd bekend dat Douwe Bob op een stoel begint met zingen en vervolgens naar het midden van de klok loopt. Er zijn veel close-ups en er valt zelfs een stilte. "Douwe Bob wil met die stilte de boodschap van Slow Down overbrengen op meer dan 200 miljoen mensen. De stilte zal zeker tien seconden duren", laat regisseur Hans Pannecoucke weten.

Na de stilte komen andere gitaristen in beeld en loopt de zanger vervolgens naar de catwalk waar hij contact zoekt met het publiek.

Douwe Bob staat als zesde in de eerste halve finale van het songfestival, op dinsdag 10 mei. Op donderdag is de tweede halve finale en zaterdag 14 mei volgt de eindstrijd.Bron: RTL Boulevard