Ernst & Bobbie 25 jaar

Ernst & Bobbie 25 jaar

Ernst & Bobbie vierden op 1 april hun 25-jarig jubileum, nadat de eerste uitzending van het duo op landelijke TV verscheen. Het duo begon in 1987 als programmamakers met het maken van kinderliedjes en -programma's voor kinderen die werden verpleegd in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Sindsdien hebben ze vele harten van kinderen (en ouders) veroverd gedurende zeven seizoenen.
Van 2002 tot 2009 presenteerde Ernst & Bobbie jaarlijks Het Feest van Sinterklaas, en in februari 2007 verscheen de film 'Ernst, Bobbie en de geslepen Onix', die later een Gouden Film-prijs won. In oktober 2010 kwam de tweede bioscoopfilm van het duo, genaamd 'Ernst en Bobbie en het geheim van de Monta Rossa', uit. Sinds Juni 2008 hadden Ernst en Bobbie een eigen 'Ernst en Bobbie Magazine', een maandelijks blad met een speciale vakantie-uitgave in de zomer.
Het succes van Ernst & Bobbie bleef niet onopgemerkt: in 2006 werden ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor hun werk en in 2012 wonnen ze de Gouden Pepernoot voor het beste Sinterklaas programma. Door de jaren heen hebben veel van hun CD's en DVD's de gouden status bereikt.
Tegenwoordig zijn Ernst & Bobbie elke zaterdag te zien met een Ernst & Bobbie Marathon op RTL 4. Hun prestaties werden zondagavond bekroond bij Humberto met een verdiende Buma Kinder Muziekprijs. Bedankt voor de afgelopen 25 jaar, Ernst en Bobbie!