Esmeé Denters: label verlaten was een snelle beslissing

Esmeé Denters: label verlaten was een snelle beslissing

Ik besloot het zelf

In 2012 had de Nederlandse zangeres Esmeé Denters ervoor gekozen om het platenlabel Tenman Records te verlaten. Ze laat weten dat ze het jammer vindt, omdat destijds die beslissing te snel is gemaakt.

De 29-jarige zangeres heeft via een post op haar Instagram-account voor het eerst uitgebreider het verhaal over haar gestopte carrière verteld. De carrière van Denters is destijds begonnen in 2007 doordat Justin Timberlake een contract aanbood bij zijn platenlabel Tenman.

"Ik was erg trots om de eerste artiest te zijn die mocht tekenen bij zijn label", zegt Denters. Die het debuutalbum Outta Here uitbracht. De tweede cd kwam niet. "Omdat het label geen plannen had om meer muziek met mij op te nemen, besloot ik het contract zelf te beëindigen."

"Ik was verdrietig en teleurgesteld. Nu besef ik me dat het een kans voor mij was om te groeien en te leren als artiest." Denters meldt dat ze toen liever een persoonlijk gesprek met hen zou hebben gehad over haar beslissingen.

"Ik neem niemand iets kwalijk voor wat er is gebeurd. Ik ben nog steeds een groot fan van Justin en zal hem altijd als een mentor blijven zien." Met Justin Timberlake of andere medewerkers heeft de Nederlandse zangeres geen contact meer.

Youtube-video


Denters werd bekend op haar achttiende na het maken van een Youtube-video. De Nederlandse zangeres heeft met artiesten als Justin Timberlake en Lady Gaga samengewerkt. Uiteindelijk is het haar niet gelukt om een plekje tussen de grote artiesten kunnen maken.