Humberto Tan presentator 'The Big Music Quiz'

Humberto Tan presentator 'The Big Music Quiz'

Een nieuwe spelshow genaamd ‘The Big Music Quiz’ zal worden gepresenteerd door Humberto Tan. De naam zegt het zelf eigenlijk al, Humberto zal in dit programma de muziekkennis testen van artiesten, presentatoren, acteurs, modellen en cabaretiers.

Tijdens deze show zullen elke week twee teams van vier bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan gaan. Het spel wordt gespeeld in verschillende varianten, maar de essentie van de spelshow is simpelweg het raden van de artiest van bepaalde nummers.
Een onderdeel van de quiz is ‘Crazy Covers’, hierbij worden bekende nummers live afgespeeld in de studio. Deze bekende nummers worden afgespeeld op niet gebruikelijke instrumenten. Hierbij kan je denken aan instrumenten zoals een ukelele of een draaiorgel. Omdat dit niet gebruikelijke instrumenten zijn, is het erg vermakelijk voor de kijker om mee te raden met de bekende Nederlanders.
Nog een ander onderdeel in de show is de ‘Dj Mega Mix’. Het woord zegt het eigenlijk al, heel veel nummers in een mix (12 stuks). Deze mix duurt een minuut. De kandidaten moeten proberen om zoveel mogelijk artiesten te onthouden.

Humberto zelf vindt het overstapje naar de spelshow heerlijk. ''Het publiek is enorm energiek. Ik vond op mijn auto een bedankbriefje van mensen uit Wassenaar die me bedankten voor een hele leuke avond. Dat maak ik niet vaak mee. Dat briefje ga ik bewaren. Wat me het meest is bijgebleven van de opnames is de lol en de energie. Heel veel lol, we hebben veel gelachen en er was tijdens de opnames sprake van veel energie bij het publiek, de kandidaten en bij mezelf.”
Deelnemende bekende Nederlanders zijn: Luuk Ikink, Joris Linssen, Yes-R, Heleen van Royen, Carolina Dijkhuizen, Marlayne Sahupala, Holy-Mae Brood, Mattie Valk, Gerard Ekdom, Goedele Liekens en Froukje de Both.

De eerste uitzending van ‘The Big Music Quiz’ is te zien vanaf vrijdag 8 september om 21.30 uur op RTL4 te zien.