Jody Bernal keert terug met remake 'Macarena'

Jody Bernal keert terug met remake 'Macarena'

Jody Bernal is terug. Na het overweldigende succes van zijn 2017 zomerhit 'La Colegiala', is hij ditmaal een samenwerking aangegaan met Nederlands dj/producer Billy The Kit en zangeres Nicole Jung voor een uitzinnige remake van 'Macarena'. In hun handen is de welbekende 90's zomerhit omgetoverd tot extatische dance klapper, resulterend in een zeer effectieve en warmbloedige clubtrack.

Bekijk de officiële video

Vorig jaar was het onmiskenbaar de zomer van Jody Bernal, de Nederlands-Colombiaans zanger/DJ/ die nog altijd een begrip is in Nederland dankzij de enorme nummer 1-hit die hij in 2000 scoorde met zijn remake van het Argentijnse zomerliedje ‘Que Si, Que No’, op nog maar 18-jarige leeftijd.

Het nummer was jarenlang de langst lopende nummer 1-hit in de Nederlandse muziekhistorie. Meerdere hits volgden, ondermeer ‘Oh Bambolero’, ‘Un Beso Mas’, ‘Me and You’, ‘Dreams’ en ‘Chica Bonita’, waarmee hij verschillende awards won en gouden platen behaalde. Recentelijk begon Jody ook een verdienstelijke carrière als DJ/producer, verantwoordelijk voor zijn eigen platen, optredend op de grootste festivals in Nederland - een duidelijk signaal dat de voormalige tienerster een volwassen artiest is geworden.

Met 'La Colegiala' maakte hij vorig jaar een ware comeback als zanger. De plaat was een samenwerking met Nederlandse DJ/producers The Boy Next Door en Fresh Coast, en werd wereldwijd opgepikt door verschillende radiostations, ondermeer in de VS (waar Pitbull de plaat draaide in zijn Globalization show op SiriusXM) tot Latijns-Amerika, Spanje, Italië en Zweden.
In Nederland werd de plaat een grote zomerhit en leverde hem uitgebreide media-aandacht en track support - inmiddels staat de teller op ruim 16 miljoen Spotify streams.

'Macarena'
En nu is Bernal terug, ditmaal samenwerkend met DJ/producer Billy The Kit en zangeres Nicole Jung voor hun remake van 'Macarena'. Het origineel klinkt hier duidelijk in terug, maar krijgt een frisse update dankzij warmbloedig vocals en sterke latin en moombahton sounds. Kortom, de zomer van 1993 herleeft en laat zowaar de zon weer schijnen in november 2018!