Lamme Frans lanceert YouTube-serie 'Carnaval Gemist'

Lamme Frans lanceert YouTube-serie 'Carnaval Gemist'

Terwijl carnaval in volle gang is, verrast carnavalsartiest Lamme Frans feestvierders met zijn eigen YouTube-serie om het gemis van het échte feest wat te verzachten. Gepresenteerd vanuit zijn videocentrum in ‘Kruipik’ krijgt de kijker elf weken lang iedere zondag een uniek kijkje achter de schermen van het feest en alles wat daarbij komt kijken.

 

100 uur beeldmateriaal

Menig kroegeigenaar en feestvierder weet niet beter: waar Lamme Frans is, is een cameraploeg. Elk optreden, van klein café tot gigantisch festival, is vastgelegd. Dat resulteerde in meer dan honderd uur aan beeldmateriaal. Niet alleen van een zingende Frans, maar juist van de markante mensen op straat, achter de schermen en in de zaal. “Eigenlijk ben ik vijf jaar lang gevolgd door een cameraploeg. Daar zou je een serie van kunnen maken, en dat heb ik dus ook gedaan!”, aldus de Brabantse carnavalskomiek.

 

Kijkerspost

Afgaande op de eerste reacties zijn carnavalisten blij om zich weer even virtueel onder te kunnen dompelen in het feestgedruis. Maar het blijft niet bij kijken alleen. Frans: “Ik heb een postbus geopend, in deze tijd is het kei mooi om post te krijgen, toch? Elke week behandel ik de ingekomen dingen. Ook kun je een prijs winnen als je jezelf terugziet op beeld, da’s toch leutig? In deze tijden wordt een bietje persoonlijk contact wel gewaardeerd, dacht ik zo.”

 

Carnavalskraker aller tijden

in 2020 scoorde Lamme Frans een carnavalshit met ‘Handjes Handjes Bloemetjesgordijn’. De YouTube-teller is inmiddels de 2 miljoen ruim gepasseerd, en op Spotify is hetzelfde aantal in zicht. Onlangs werd het nummer door het publiek van Omroep Brabant verkozen tot vierde in de lijst carnavalskrakers aller tijden. “Sta je met een nieuw plaatje tussen ‘Bij ons staat op de keukendeur’ en ‘En nou die hendjes de lucht in’. Da’s toch nie normaal?” 
Het was dan ook niet moeilijk welk nummer de herkenningsmelodie voor de serie zou worden.

 

‘Carnaval Gemist’ is elf weken lang iedere zondag te zien op het YouTube-kanaal van Lamme Frans.