Lil Kleine op #1 in hitlijsten

Lil Kleine op #1 in hitlijsten

Het debuutalbum WOP! van Lil' Kleine komt deze week binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Alle tracks van het album staan ook genoteerd in de Single Top 100, inclusief de nummer 1-hit Niet Omdat Het Moet. Daarmee voert Lil' Kleine deze week zowel de single- als albumlijst aan.

Lil Kleine hield zijn debuutalbum vorige week vrijdag ten doop in de WesterUnie in Amsterdam. Volgens Lil' Kleines platenmaatschappij TopNotch bleek de feestelijke avond – die werd opgesierd door de aanwezigheid van onder anderen Ronnie Flex, Martin Garrix, Kim Feenstra, Ali B, Dave Roelvink, Hef en Roxeanne Hazes - het startschot te zijn voor een recordbrekende release. In de eerste 24 uur werd WOP! namelijk meer dan 1,5 miljoen keer gestreamd op Spotify. Daarmee verbrak Lil' Kleine zowel het record van Marco Borsato (meer dan 530.000 streams op één dag voor een Nederlandse artiest) als dat van Justin Biebers album Purpose.

Het door Jack $hirak geproduceerde WOP! bevat elf tracks, waaronder de eerste single en nieuwe nummer 1-hit Niet Omdat Het Moet, plus een remix van Zeg Dat Niet, een nummer dat Lil' Kleine vorig jaar met Ronnie Flex opnam voor het album New Wave. Zoals gezegd staan alle tracks van het album genoteerd in de Single Top 100 van deze week, inclusief de door staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de Tweede Kamer geciteerde verkorte versie van Drank & Drugs.

Afgelopen zaterdag startte Lil' Kleine zijn Topdown Tour met een optreden in P60 in Amstelveen. Deze clubtour brengt hem naar onder meer Tivoli Vredenburg Utrecht (4 maart), Paard van Troje Den Haag (11 maart), Paradiso Amsterdam (18 maart) en 013 Tilburg (2 april). De kaartverkoop is van start gegaan en enkele shows zijn al uitverkocht.Lil Kleine in de Single Top 100:

#1 Lil Kleine ft. Ronnie Flex - Niet Omdat Het Moet
#3 Lil Kleine ft. Ronnie Flex - 1, 2, 3
#9 Lil Kleine ft. Ronnie Flex - Bel Me Op
#14 Lil Kleine ft. Frenna - Bericht
#15 Lil Kleine ft. Ronnie Flex - Stripclub
#16 Lil Kleine ft. Ronnie Flex - Mist & Regen
#18 Lil Kleine ft. Ronnie Flex - Zeg Dat Niet (Jack $hirak Remix)
#20 Lil Kleine - Goud
#21 Lil Kleine ft. Ronnie Flex - Zonder Reden
#22 Lil Kleine - Zoveel
#35 Lil Kleine - (Skit) Drank & Drugs In The Tweede Kamer

Bron: Entertainment Business