Rolf Sanchez creëert ‘Missen Zou’ met vrienden op USA trip

Rolf Sanchez creëert ‘Missen Zou’ met vrienden op USA trip

De nieuwste plaat van Rolf Sanchez is gecreëerd voor een bijzondere gelegenheid tijdens een bijzondere reis. Het muzikale, zomerse ‘Missen Zou’ is gemaakt met vrienden en voor Vrienden. Het nummer is namelijk geschreven ter gelegenheid van De Vrienden van Amstel LIVE en Rolf schreef het nummer samen met VVAL collega’s Thomas Acda en Kraantje Pappie tijdens hun gezamenlijke roadtrip van San Francisco naar Los Angeles.  

 

Themalied De Vrienden van Amstel LIVE mei 2022

Terwijl het decor in januari nog werd afgebroken besloten Rolf Sanchez, Thomas Acda en Kraantje Pappie om meteen naar Amerika te reizen om daar samen aan nieuwe muziek voor De Vrienden van Amstel te werken. In januari kon het jaarlijkse evenement in Ahoy Rotterdam niet doorgaan, maar op 22 maart werd in het bijzijn van de volledige line-up in Amsterdam bekend gemaakt dat de grootste Amstel kroeg van Nederland dit jaar alsnog opengaat. Zo’n 23 artiesten zullen 8 avonden optreden in de eerste 9 dagen van mei. ‘Missen Zou’ is het themalied van VVAL en is een ode aan alles wat we de afgelopen jaren hebben moeten missen.

 

‘Missen Zou’ nu al onmisbaar in de hitlijsten

Het nummer werd donderdag uitgebracht en de drie heren brachten het vrijdagochtend live ten gehore op NPO Radio 2. Direct na afloop werd het nummer al benoemd tot NPO Radio 2 TopSong en daar is het niet bij gebleven. Nog geen 24 uur later is het ook nog eens de Harde Schijf op Radio 538 en Alarmschijf op Qmusic! "Van San Fran naar LA met vrienden en een gitaar... bleek een hele goede keuze te zijn", schrijft Thomas Acda op Instagram. Het drietal denkt dat het weleens serieuze concurrentie kan worden voor het nummer ‘Als Ik Je Weer Zie’ van Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan en Typhoon.

 

Vanaf zondagavond zal op het YouTube kanaal van De Vrienden van Amstel LIVE een mini documentaire van de roadtrip te zien zijn. De kaartverkoop voor de grootste kroeg van Nederland start aanstaande zaterdag om 10:00u.