Tommie Christiaan zet zichzelf op de kaart in 2018

Tommie Christiaan zet zichzelf op de kaart in 2018

Zoveel Liefde

Met de release van zijn debuut-EP, een publishingdeal, een solo-theatertour, de stemmenhoofdrol in een bioscoopfilm, de hoofdrol in een grote musical én de hoofdrol in het mediaspektakel van het jaar, kan 2018 nu al niet meer stuk voor zanger en acteur Tommie Christiaan.


Afgelopen vrijdag is de eerste EP van Tommie uitgekomen, getiteld Zoveel Liefde. Met succesvolle musicalrollen en bejubelde optredens in het programma Beste Zangers in zijn achterzak, volgt Tommie zijn hart en gaat voor de muziek. De afgelopen maanden heeft hij een intense zoektocht afgelegd, op zoek naar zijn muzikale identiteit. Het resultaat is een EP met zes verschillende nummers, waarin Tommie over even zoveel verschillende aspecten van de liefde zingt.

CTM Publishing


De helft van de nummers op zijn EP is mede door Tommie zelf geschreven, en om dit proces van songwriting verder uit te bouwen heeft hij eerder deze maand een publishingdeal getekend bij CTM. Bij deze onafhankelijke muziekuitgeverij zijn vele getalenteerde schrijvers en artiesten aangesloten waarmee de komende tijd samenwerkingen zullen worden opgezet voor Tommie, zodat hij in goed gezelschap kan werken aan nieuwe songs voor zichzelf en voor andere artiesten.

In Een Ander Licht


Vanaf oktober trekt Tommie het land in met zijn eerste solo-theatertour In Een Ander Licht, vernoemd naar een van de nummers op zijn EP. Hij staat te trappelen om met zijn eigen nummers het podium op te stappen: “In Een Ander Licht wordt een show met eigen liedjes, maar ook andere die veel voor me betekend hebben, zoals uit Beste Zangers. Wie is Tommie? Dát wil ik proberen te vertalen naar een avondvullend programma.” De kaartverkoop start eind mei.

Pieter Konijn


In de bioscoopfilm Pieter Konijn verzorgt Tommie de stem van het gelijknamige hoofdpersonage. Na veel ervaring te hebben opgedaan met stemmenwerk voor animatieseries en bijrollen in films, is dit voor Tommie zijn eerste hoofdrol in een grote bioscoopfilm. In de originele versie heeft James Corden de stem ingesproken van Peter Rabbit. Onlangs mocht Tommie voor RTL Boulevard naar Londen voor een (hilarisch) interview met de Engelse komiek.

On Your Feet!


Sinds oktober vorig jaar delen Tommie en Jim Bakkum de mannelijke hoofdrol in de succesvolle musical On Your Feet!, over het leven van Gloria en Emilio Estefan. De voorstelling bevat alle iconische Latin popsongs van Gloria Estefan en de Miami Sound Machine. De musical is alleen te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en speelt daar sowieso nog t/m juni 2018. De cast van On Your Feet! won eerder dit jaar de Musical Award voor Beste Ensemble.

The Passion


Volgende week donderdag is het zover, dan speelt Tommie de rol van zijn leven in The Passion, live op NPO 1. Amsterdam – de plaats waar Tommie geboren werd – is dit jaar het decor van het grootste mediaspektakel van ons land. Samen met zijn discipelen reist Jezus (Tommie) van de A’DAM Toren in Noord naar het ArenaPark in Zuidoost, in een vertelling waarbij ze een selectie van de mooiste Nederlandstalige songs ten gehore brengen.

Toekomstmuziek


Op muzikaal gebied blijft het voor Tommie niet bij zijn EP Zoveel Liefde, die net uit is. Eind deze maand komen er alweer vier nieuwe singles uit – die niet op de EP staan – waaronder Ik Val (geschreven en eerder uitgebracht door Wudstik) en een single met rapper Brainpower. Later dit jaar volgen nog meer mooie muzikale samenwerkingsverbanden en ook diverse optredens, van de Nacht Na de Dam tot het Dutch Valley Festival.

Over Tommie


Tommie Christiaan werd bekend door zijn (hoofd)rollen in musicals als Zorro, High School Musical, Grease en Hair. Daarnaast was hij te zien in de bioscoopfilms Afblijven en Dansen op de Vulkaan. Vorig jaar ontving Tommie lovende kritieken voor zijn optredens in het programma Beste Zangers: hij scoorde onder meer punten met zijn vertolkingen van het Italiaanse Caruso, het Surinaamse A Sama De en zijn weergaloze duet Barcelona met Tania Kross.