Twarres maakt comeback als trio

Met zijn drieën

Twarres gaat een comeback maken. Zangeres Mirjam Timmer gaat met twee nieuwe zangers, haar broers Kristian en Julian, weer optreden, zegt ze in De Telegraaf. 

"Twarres is nog steeds Twarres, al is de samenstelling nu drastisch gewijzigd", aldus de 33-jarige Timmer tegen de krant.

De band probeerde enkele jaren geleden ook al een comeback te maken in de oorspronkelijke vorm, met zanger Johan van der Veen. Hij kreeg toen de spierziekte Ataxie van Friedreich en moest stoppen door problemen aan zijn stembanden.

Ook wilde Timmer een doorstart maken met Maeike Sijtsma, maar zij overleed. "Die periode heeft er flink ingehakt. Met Kristian en Julian ga ik weer ouderwets genieten van de optredens." Van der Veen helpt op de achtergrond mee.
 

Oud en nieuw

Twarres gaat oude en nieuwe nummers spelen. Ook het nummer Wêr bisto uit 2000 wordt gezongen tijdens de optredens. "Die periode was waanzinnig. Grappig is dat bijna niemand buiten Friesland iets snapt van de Friese songteksten, maar Twarres heeft zo'n specifiek geluid, dat iedereen het uit volle borst meezingt."

De laatste hit maakte Timmer in 2003 met I'll See You. Ze heeft ook solomateriaal uitgebracht onder de naam Mir.

Bron: Nu.nl/muziek