Winnaars Sterren.nl Awards bekend

Leonie Meijer heeft de Sterren.nl Award gewonnen voor Beste Zangeres. Jannes ontving de award voor Beste Zanger. Volkszanger Henk Bernard won de award voor Rijzende Ster. De Sterren.nl Awards werden gisteren uitgereikt op het Marktplein in Apeldoorn.

De Sterren.nl Awards worden jaarlijks voorafgaand aan het TROS Muziekfeest uitgereikt. Met de show wil de TROS het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur waarborgen en musici en auteurs in dit genre stimuleren. “Nederland heeft een zeer rijke muziekhistorie en al ruim 40 jaar heeft de Grootste Familie van Nederland, de TROS, Nederlandse muziek in het populaire en volkse genre hoog in het vaandel staan. De TROS zal de Nederlandse muziek en artiesten altijd blijven steunen", aldus Paul Siteur, hoofd van Sterren.nl op de website.

De TrosKompas Oeuvre Award ging naar Pierre Kartner. "Pierre Kartner (Vader Abraham) won in de jaren zeventig weliswaar een Edison, een Gouden Harp en een Buma Export Prijs, maar dat een van de grootste artiesten van Nederland nog nooit een Oeuvre Award heeft gekregen voor zijn veelomvattende werkzaamheden op het gebied van het Nederlandse repertoire is een omissie in de muziekindustrie. Wij zijn dan ook unaniem van mening dat de TrosKompas Oeuvre Award dit jaar naar Kartner moet gaan. De nu 79-jarige Bredanaar is een multitalent van eenzame klasse”, aldus de juryleden.

Nick & Simon wonnen voor de zesde keer op rij de award voor Beste Duo/Groep.

Alle winnaars op een rij:


Beste Zanger: Jannes
Beste Zangeres: Leonie Meijer
Beste Duo/Groep: Nick & Simon
Beste Levenslied: Frans Duijts - Blijf Vannacht Bij Mij
Beste Single: Jan Smit - Leeg Om Je Heen
Beste Videoclip: Ancora - Vrij Als De Wind
Rijzende Ster: Henk Bernard
Beste Album: Thomas Berge - Berge Verzet
TrosKompas Oeuvre Award: Pierre Kartner

Op zondag 15 juni om 14.10 uur op Nederland 1 wordt de uitreiking van de Sterren.nl Awards uitgezonden.

Bron: Entertainment Business