Twenty 4 Seven

Twenty 4 Seven is een project van Ruud van Rijen en kende door de jaren heen verschillende vocalisten en rappers. In 1993 en 1994 was Twenty 4 Seven samen met 2 Unlimited de meest succesvolle Eurodancegroep ter wereld en kreeg daarvoor de Nederlandse exportprijs. Twenty 4 Seven verkocht wereldwijd namelijk ruim 18 miljoen geluidsdragers en sleepte hiermee vele gouden en platina platen in de wacht.

 

Twenty 4 Seven producer Ruud van Rijen


Twenty 4 Seven is een echte 90's revival act waarin alle grote hits uit de gloriejaren voorbij komen. De afgelopen jaren verzorgde Twenty 4 Seven optredens in binnen- en buitenland, waaronder Chili, Tsjechië, Duitsland, Australië, Spanje, Azië, Zuid-Afrika, heel Scandinavië en België. In Nederland traden zij o.a. op in Ahoy, Brabanthallen, IJsselhallen en vrijwel alle grote 90's feesten.

 

De eurodance act is in 2 verschillende formaties te boeken: 

Twenty 4 Seven ft. Nance, Jacks & Hanks
Twenty 4 Seven ft. Stay-C & Li-Ann


Eind 2019 werden de fans van Twenty 4 Seven aangenaam verrast toen het niews naar buiten kwam dat zangeres en presentatrice Nance terug is bij Twenty 4 Seven! Ze gaat samen met Jacks & Hanks weer optredens verzorgen met de bekende hits! En…. Er is nieuwe muziek! Begin 2021 kwam de single 'Do You Want Me' uit!

AVAILABLE NOW:
TWENTY 4 SEVEN Featuring Nance, Jacks & Hanks

Twenty 4 Seven feat. Nance, Jacks & Hanks

 


 

Biografie

 

Twenty 4 Seven werd in 1989 opgericht door DJ/producer Ruud van Rijen. Zijn doel was om met dit project nieuw talent een kans te geven en door te laten breken.

Het begin


Het eerste Twenty 4 Seven project bestond uit een samenwerking met MC Fixx it, waarmee hij de eerste single 'I Can't Stand It' maakte. Het refrein bestond uit vocoder/robot stem (door Ruud zelf ingesproken). Het tempo van de R&B-achtige track lag op 100 BPM. Freaky Records bracht het nummer uit in Nederland.

Omdat het muziekgenre ‘hiphouse' erg populair was in die tijd, werd besloten om een nieuwe versie te maken. Het tempo werd versneld naar 124 BPM en de vocoder stem werd vervangen door de vrouwelijke vocalen van Nance Coolen. 'I Can't Stand It' van Twenty 4 Seven feat. MC Fixx It & Nance werd een megahit in Spanje en Italië, waar het nummer goud behaalde. In Nederland bleef de hit steken op #24 in de Top 40.

Europese doorbraak


Een half jaar later besloot Ruud van Rijen het nummer opnieuw uit te brengen via het Duitse platenlabel BCM. Rapper MC Fixx It werd vervangen door Captain Hollywood en dat betekende de definitieve doorbraak van Twenty 4 Seven in Europa. In bijna alle Europese landen, waaronder Groot-Brittannië en Scandinavië, stootte 'I Can't Stand It' door naar de Top 10. Een jaar later werd Twenty 4 Seven daarvoor bekroond tijdens het Diamond Award Festival in Monaco.

Ook de opvolger ‘Are You Dreaming?’ deed het erg goed in de hitlijsten. In Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland en Oostenrijk werd het nummer een Top 25 hit. En in Italië, Finland en Zwitserland werd ‘Are You Dreaming?’ zelfs een dikke Top 10 hit.

Rapper & zangeres


Ruud van Rijen was de eerste producer die een mannelijke rapper combineerde met een zangeres. Deze formule werd later veelal in de dancemuziek ook gebruikt door andere hit scorende acts, waaronder 2 Unlimited, 2 Brothers On The 4th Floor en Culture Beat.

Slave To The Music


Nadat Captain Hollywood zijn contract met Twenty 4 Seven had uitgediend, moest Ruud van Rijen op zoek naar een nieuwe rapper. Via Sven van Veen kwam hij terecht bij Stay-C, die destijds nog bekend was als Stacey Paton. De twee begonnen nieuwe nummers te schrijven wat in 1993 resulteerde in 'Slave To The Music'. Dit nummer bleek een schot in de roos en was de doorbraak voor Twenty 4 Seven wereldwijd. Het nummer, waarin Stay-C en Nance te horen waren, werd een wereldhit en bereikte in vele landen de hoogste regionen in de hitlijsten.

Vele grote hits volgden: 'Is It Love', 'Take Me Away', 'Leave Them Alone', 'Oh Baby!'. Allen gezongen door Stay-C en Nance. In 1993 en 1994 was Twenty 4 Seven samen met 2 Unlimited de meest succesvolle Eurodance-groep ter wereld en kreeg daarvoor de Nederlandse exportprijs. Twenty 4 Seven verkocht wereldwijd namelijk ruim 18 miljoen geluidsdragers en de groep ontving hiervoor vele gouden en platina platen.

Nieuwe zangeres


Na de hit 'Keep On Tryin'' uit 1995 boterde het niet meer tussen Stay-C en Nance. Door deze wrijvingen in de groep besloot Ruud van Rijen zangeres Nance te vervangen door Stella. Twenty 4 Seven feat. Stay-C en Stella namen het nummer 'We Are The World' op en scoorden wederom een grote hit in diverse Europese landen. Na enkele singles te hebben opgenomen met Stella als zangeres, verliet ze de groep om zich te focussen op haar modellencarrière.

Tien jaar later


Na 10 jaar stilte rondom Twenty 4 Seven blies producer Ruud van Rijen de act in 2007 nieuw leven in. In samenwerking met zangeres Elle werd het jumpstyle nummer 'Like Flames' uitgebracht, welke in de Nederlandse hitlijsten tot #20 kwam. In andere landen werd het nummer geen hit.

In 2009 ging Twenty 4 Seven weer de bühne op voor optredens op jaren '90 evenementen. Lianne van Groen en Sharon Doorson waren de zangeressen van de act die vele optredens samen verzorgden. De 90's act trad op onder de naam Twenty 4 Seven feat. Li-Ann & Miss Cherry. Beide zangeressen zijn bekend geworden met het programma 'Popstars - The Rivals', waarbij ze in de meidengroep Raffish terechtkwamen. Hun single 'Plaything' bereikte destijds de nummer één positie.

Heden: Stay-C & Li-Ann


Een jaar later besloot Sharon Doorson zich te gaan focussen op haar solocarrière en maakte Stay-C zijn rentree in Twenty 4 Seven. De act bestaat op dit moment uit Stay-C en Li-Ann die samen op vele 90's evenementen optreden! Twenty 4 Seven feat. Stay-C & Li-Ann is een echte 90's revival act waarin alle grote hits uit de gloriejaren voorbij komen. De afgelopen jaren verzorgde Twenty 4 Seven optredens in binnen- en buitenland, waaronder Chili, Tsjechië, Duitsland, Australië en België. In Nederland traden zij o.a. op in Ahoy, Brabanthallen, IJsselhallen en vrijwel alle grote 90's feesten.

 

Twenty 4 Seven featuring Stay-C & Li-Ann


Heden: Nance, Jacks & Hanks


In 2020 keert zangeres en presentatrice Nance terug bij eurodancegroep Twenty 4 Seven en gaat samen met Jacks & Hanks weer optredens verzorgen met de bekende hits! Nance maakte tussen 1989 en 1996, dé gloriejaren van Twenty 4 Seven, deel uit van de succesvolle formatie en scoorde wereldhits met o.a. 'Slave To The Music', 'I Can't Stand It', 'Is It Love' en 'Take Me Away'. Het trio treedt wereldwijd op onder de naam Twenty 4 Seven feat. Nance, Jacks & Hanks.

 


Wist je dat...

Twenty 4 Seven

Twenty 4 Seven

Twenty 4 Seven

2021 Do You Want Me
2012 The Reason 33
1997 If You Want My Love 77
1996 We Are The World 39
1995 Keep On Tryin' 29
1994 Take Me Away 11
1994 Leave Them Alone 9
1994 Oh Baby! 26
1993 Slave To The Music 6
1993 Is It Love 6
1990 I Can't Stand It! 17
1990 Are You Dreaming? 18

Twenty 4 Seven

Plaats een boekingsaanvraag via onderstaand formulier. Dit is geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor de beschikbaarheid, prijzen en verder informatie omtrent de aangevraagde artiest(en). Na het contact kunnen wij, indien gewenst, een optie voor u plaatsen zodat u er nog even over kunt nadenken. Uiteraard is het ook mogelijk om direct de artiest te boeken. Komt u er niet aan uit? Neem gerust contact met ons op!

Twenty 4 Seven
 

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Zoek artiesten