Ali B openhartig in zijn eigen documentaire bij Videoland

Ali B openhartig in zijn eigen documentaire bij Videoland

Ter ere van Ali B zijn 40e verjaardag lanceert hij samen met Videoland een vierdelige documentaireserie. Hierin vertelt hij onder meer vanaf welk moment hij in zijn leven tot het besef is gekomen om het helemaal anders te gaan doen. Hij vertelt ook voor het eerst over de heftige gebeurtenissen in zijn leven, van verslavingen tot geweld.

 

De jeugdvrienden, familie en vrouw van Ali komen aan het woord, maar ook zijn collega's. Onder anderen Marco Borsato, Boef, Waylon en Brace vertellen in de reeks over hun band met Ali. Ook wordt teruggeblikt op de moeilijke jeugd van de 'knuffelmarokkaan', zoals de rapper ook wel genoemd wordt. Op jonge leeftijd werden hij en zijn broertje verlaten door hun vader. Doordat de moeder van de jongens altijd aan het werk was, belandden ze op straat en kregen ze te maken met drugs en geweld.

 

Bij de beelden die te zien zijn op zijn Instagram laat hij weten: "Eén ding is zeker, er speelt zich veel meer af in mijn leven dan de meesten van jullie weten. Net als dat bij jullie waarschijnlijk het geval is. Ik roep al bijna 20 jaar dat het belangrijkste resultaat van mijn carrière is dat ik volledig mijzelf mag zijn. Waar ik achter ben gekomen is dat ik maar een deel van mezelf mag zijn… In deze docu laat ik het andere deel zien. Het donkere deel, het imperfecte deel, het misschien zelfs foute deel maar in ieder geval het menselijke deel..."

 

De documentairereeks ‘Ali Bouali’ is vanaf 16 oktober te zien bij Videoland.

 

Lees ook: 'Ali B uitgeroepen tot positiefste Nederlander'