'How To Live' - Het nieuwe album van Dennis van Aarssen

'How To Live' - Het nieuwe album van Dennis van Aarssen

‘How To Live’ is de titel van het nieuwe album van Dennis van Aarssen dat op 26 november is uitgebracht! Na z'n succesvolle debuutalbum in 2019 en de eerste uitgebreide theatertour met eigen bigband, lag de lat redelijk hoog voor Nederlands jongste crooner. Op ‘How To Live’ weet de ondertussen 27-jarige Dennis trouw te blijven aan de aanstekelijke swing/jazz/pop sound waar hij zo van houdt. Hij brengt met 10 nieuwe songs en 2 covers, een tribute aan het American Songbook.

 

Voor 'How To Live' werkte Dennis samen met Jeff Franzel, voormalig pianist van Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Maria Christensen en bekend van samenwerkingen met Celine Dion en Jennifer Lopez. Uit een schrijfsessie met dit top duo ontstonden acht nieuwe nummers waarvan er zes op het nieuwe album zijn gekomen. Dennis van Aarssen werkte eerder al met Jeff samen, namelijk voor z’n met goud bekroonde debuut ‘Forever You’. Het nieuwe album is samen met de vetrouwde DVA Bigband opgenomen.

 

Dennis van Aarssen won in 2019 het negende seizoen van The Voice of Holland waarna zijn carrière een vliegende start nam. Zijn eerste single ‘Modern World’ belandde in de tipparade en amper 6 maanden later tourde hij met zijn eerste theatershow ‘Start Spreading the News’ door Nederland. Dennis is ondertussen 27, en op weg met zijn swing/jazz/pop sound z’n eigen plaats te veroveren in de Nederlandse muziekscene. Hij schrijft eigen nummers maar maakt even makkelijk indruk met zijn vertolkingen van American Songbook klassiekers. Dit seizoen speelt hij z'n nieuwe show ‘Swinging On A Star’ in de Nederlandse theaters.