Extra Editie De Vrienden Van Amstel LIVE terug!

Extra Editie De Vrienden Van Amstel LIVE terug!

De Vrienden van Amstel LIVE is weer terug met een extra concertreeks. Zo werd, in het bijzijn van de volledige line-up dit jaar, bekend gemaakt dat de grootste Amstel kroeg van Nederland weer zijn deuren mag openen. Nadat in januari het hele evenement werd opgebouwd, om vervolgens te horen te krijgen dat er niet meer gespeeld kon worden in verband met Covid-19, is er nu eindelijk weer goed nieuws! Zo’n 23 verschillende artiesten zullen vanaf 26 april maar liefst 12 avonden optreden in Rotterdam Ahoy. 

 

Een dag voordat alle maatregelen vervallen kwamen artiesten als Guus Meeuwis, DI-RECT, Nick & Simon, Chef’Special, Typhoon, Diggy Dex, Kraantje Pappie, Thomas Acda, Paul de Munnik, VanVelzen, 3JS, Ronnie Flex, Willeke Alberti, Miss Montreal, Suzan & Freek, Maan en Snelle samen in Café Hesp in Amsterdam. Zij zullen met de nieuwkomers Danny Vera, Flemming, Rolf Sanchez, Davina Michelle, Lucas & Steve en Emma Heesters straks het podium in Ahoy betreden. Wie met wie gaat optreden is nog geheim.

 

Thom Ligthart van Amstel: “Nadat we twee edities hebben moeten overslaan kunnen we eindelijk verder waar we gebleven waren. Morgen vervallen alle maatregelen en waar kunnen we dat nou beter vieren dan in de grootste kroeg van Nederland?”. Het idee voor een extra reeks ontstond volgens producent Machiel Hofman al in januari: “Iedereen was natuurlijk heel teleurgesteld maar ook strijdvaardig. Er moest een plan B komen. We zijn gaan puzzelen met de agenda’s van artiesten en Ahoy en zijn ook meteen begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe show. Dat wordt vandaag beloond, we hebben een geweldige en vooral feestelijke show klaar staan”. Els Dijkhuizen, marketing directeur van HEINEKEN Nederland: “Wie had dit nou kunnen denken? Dat we zo snel alsnog in een volle zaal met een Amstel biertje in de hand met volle teugen kunnen genieten van De Vrienden van Amstel. We kunnen niet wachten om de deuren van de grootste kroeg van Nederland weer te openen voor het publiek”.

 

Acda, Sanchez en Kraantje Pappie nemen single voor de vrienden op


Terwijl het decor in januari nog werd afgebroken besloten Thomas Acda, Rolf Sanchez en Kraantje Pappie om meteen naar Amerika te reizen om daar samen aan nieuwe muziek voor De Vrienden van Amstel te werken. Het drietal maakte een roadtrip van San Francisco naar Los Angeles en schreef onderweg het nummer ‘Missen Zou’. De single wordt donderdag uitgebracht en vanaf zondagavond zal op het YouTube kanaal van het evenement een mini documentaire van de reis te zien zijn.