Mart Hoogkamer nummer 1 in de Top 40!

Heel Nederland zingt inmiddels uit volle borst mee met ‘Ik Ga Zwemmen’. Mart Hoogkamer kan het zelf amper geloven. ”Ik dacht wel dat dit nummer een hitje kon worden, maar dit succes had ik niet voorzien’’, zegt hij. Mart was te gast bij Q-Music en sprak daar zijn verbazing uit: “Ik heb nog nooit met een single in de Top 40 gestaan en nu verdrijf ik Ed Sheeran van nummer 1. Dit maak je toch nooit meer mee?’’

 

De zomerhit van 2021 werd twee jaar geleden al bedacht, maar door de welbekende omstandigheden besloot de jonge Leidse zanger het nummer niet eerder uit te brengen. “Omdat ik wel wist dat het liedje wát ging doen, maar ik had niet verwacht dat het dit ging doen”, legt hij uit. Inmiddels is ‘Ik ga zwemmen’ wereldwijd het meest gedeelde nummer op Spotify.

 

De nieuwe lijstaanvoerder van de Top 40 heeft weinig tijd om van het succes te genieten. Naast een volle agenda met optredens schittert de zanger ook nog iedere vrijdag bij ‘De Alleskunner VIPS’ op SBS6 met onder andere Jody Bernal en Nance Coolen.