Cindy und Bert (†)

Zaterdag 14 juli 2012 is Bert Berger in een ziekenhuis in Düsseldorf overleden aan de gevolgen van een zware longontsteking. Hij werd maar 66 jaar. In de jaren zeventig had hij samen met zijn vrouw Jutta succes als het duo Cindy & Bert. Hun grootste hit was het nummer 'Immer Wieder Sonntags'.

 

Het verhaal van Cindy & Bert begon in de jaren 60 toen Bert Berger elektrische gitaar speelde in het bandje 'Blue Birds' die een zangeres zochten. Jutta Gussenburger melde zich aan en de band ging verder onder de naam 'Jutta Und Das Quintett Royal'. Tijdens die tijd kwamen ze dichter bij elkaar en in 1965 was het duo Cindy & Bert geboren. Twee jaar later in 1967 trouwde het stel en tien jaar later kregen ze een zoon, Sascha Berger, die onder de naam Berger ook optreed.

 

In 1969 verscheen de eerste plaat van het duo, 'Sunday Morning', dat een bescheiden succes werd. Andere succesvolle titels in deze tijd waren 'Cäser Und Cleopatra', 'Ich hab’ Heimweh' en 'Jeder Braucht Jeden'. In 1973 hadden ze hun grootste hit met 'Immer Wieder Sonntags'.