Sugar Lee Hooper (†)

Sugar Lee Hooper (23 februari 1948 - 4 april 2010)

Als dochter van een jazzpianist en een Hawaï-gitariste was het voorspelbaar dat Sugar Lee Hooper, die toen nog luisterde naar de meisjesnaam Marja van der Toorn, ook in de muziek terecht zou komen. Haar broer en zus waren altijd degenen die met hun uitstekende stemmen op de voorgrond traden. Dikkertje Marja werd nooit serieus genomen. Op haar veertiende zeurde ze om een drumstel, omdat ze zich achter dit instrument veilig kon verbergen.
Al snel kreeg ze naam door in verschillende bands te spelen, zoals in Vin Cardinal And The Queens. Na een tweetal redelijk succesvolle singles te hebben uitgebracht met haar broer Hans, werd Marja Fulltime moeder. Lang heeft ze niet stilgezeten, want 12 jaar lang was ze slagwerkster van de Crazy Rockers om zich daarna op een solocarrière te storten.

In het begin werd ze door het publiek en haar collega's als een vreemde eend in de bijt gezien. Maar met haar bulderend stemgeluid, haar extravagante uiterlijk en haar innemende persoonlijkheid wist Sugar Lee Hooper, zoals zij verder door het leven zou gaan, al spoedig het publiek voor zich te winnen. Of ze nou moet optreden voor een club vol hardrockers of voor een publiek in avondkleding, het is altijd één groot feest. Niets is haar ook te dol. Met haar hitsingle "De Wandelclub" van Toon Hermans verscheen Sugar Lee Hooper in het Tv-programma van André van Duin samen met hem in padvindersoutfit. Hilariteit alom, maar Sugar Lee scoorde hiermee wel haar eerste Top 10 hit, waarna er nog vele hits volgden.